Premier League: The Hawthorns, Ons 29 Jan kl 20:45
Domare: A d'Urso
Publik: 26 113

60, Bartlett

Charlton vann på onsdagskvällen borta mot West Bromwich med matchens enda mål.

Efter en ganska avslagen historia med förlust på 3-0 mot Fulham senast i FA cupen, så reste sig Charlton och gjorde en bra insats med vinst som facit borta mot bottenlaget West Bromwich som nu trillade ner på jumboplatsen. Hemmalaget var det något bättre laget i matchen, men Charlton spelade ett mycket bra försvarsspel och Dean Kiely i målet gjorde en suverän insats.

West Bromwich rivstartade matchen med full gas från början, med förhoppningar om att få ett tidigt ledningsmål. Jason Roberts sköt över i den 4:e minuten och Jason Koumas sköt ett skott som Kiely plockade ganska enkelt. Sedan höll Jon Fortune på att ställa till det för sig när han var nära att göra självmål, men med lite tur kunde man reda ut situvationen och hålla nollan intakt.

Charlton försvarade sig bra och började efterhand att spela bättre och första målchansen fick Claus Jensen som sköt en frispark som Sean Gregan fick nicka undan på mållinjen. Kevin Lisbie var på hugget hela tiden med mycket spring i benen och framförallt store Darren Moore hade stora problem med Lisbie, men sista och bästa chansen fick hemmalaget när Jason Koumas spelade fram Ronnie Wallwork som mötte med pannan, men Dean Kiely gjorde en underbar räddning och fick se bollen gå via stolpen ut till hörna.

Charlton flyttade till andra halvleken upp försvarsspelet en bit, för i första halvlek var de ett par gånger nere i knäet på Kiely. Efter 60 minuter kom så målet som skulle avgjöra matchen, när Claus Jensens frispark hittade Shaun Bartlett vid första stolpen och nicken från nära håll satt stenhårt i mål. Nu fick hemmalaget chansa ännu mer och man flyttade fram mycket folk för en kvittering. Man skapade också bra chanser genom Wallwork, Koumas och Gregan som alla hade chansen att kvittera, men skärpan i avsluten var inte den bästa. Charlton höll dock tätt matchen ut och tack vare ett bra försvarsspel av hela laget och ett fantastiskt målvaktsspel av Dean Kiely räddade poängen denna gången.

Tillbaka var kämpaglöden och trots att man inte gjorde någon vidare spelmässigt bra match, så vek man inte ner sig en tum och när chansen dök upp så tog man till vara på den med mål som facit. Ännu en härlig seger av ett Charlton som överraskar många med att klättra upp till en 10:e plats. Det ser riktigt bra ut och efter lördagens bortamatch mot Sunderland hoppas vi att det ser ännu bättre ut !?