Inför matchen Stoke City - Charlton

Championship: Bet365 Stadium, Lör 8/2 kl. 16:00

Det är oerhört viktiga poäng som står på spel när Charlton åker nordväst till Stoke.

Charlton åker till ”Persbrandt arena” i nordvästra England för ett möte som oavsett resultat får oerhörda konsekvenser för fortsättningen.  Det är en match om sex poäng och båda lagen är troligtvis laddade och en övertändning från något av lagen ligger troligtvis inte långt borta.

The Potters har haft en svajig säsong men har bara förlorat en match av de fem senaste vilket är en bra formkurva. Den positiva formkurvan förstärks genom att man har slagit West-Brom 1–0, Swansea 2–0, Huddersfield 5–2, samt spelat 0–0 mot Millwall. Dock så blev det storförlust mot Derby med 4–0. MEN, att nolla både WBA och Swansea är riktigt bra, något som Charlton inte har lyckats med under säsongen. Charltons formkurva är inte lika stabil och laget har en vinst, två lika och två förluster sett över de fem senaste matcherna. När det gäller inbördes möten så vann Charlton med 3–1 på The Valley den 10 augusti.

Charlton har några nyförvärv samt spelare som kommer tillbaka från skador vilket gör att Lee Bowyer har större valmöjligheter än på länge. Det spekuleras i att nyförvärven McGeady och Davis skall starta medan Matt Smith behöver mer tid för att komma in i laget. Vidare så är Page fortfarande otillgänglig men Lapsile spelade med U23 häromdagen och kan tänkas åka med laget till Stoke. Bonne är tillbaka på Sparrows Lane men även han behöver mer tid innan han kan springa ut på planen (eller sitta på bänken).

Lee Bowyer säger så här inför matchen: ”No game is bigger than the one before or the one after it. They’re all big games and no one will give you points in this division.”

Charlton vann som sagt på The Valley den 10 augusti men senast man kammade hem tre pinnar på bortaplan var i februari 1998 – aj då.

Jag tror att matchen slutar 2–1 till Charlton. Det nya radarparet Green och Taylor gör varsitt mål och Stoke gör mål på fast situation eller så lurar man upp Sarr på läktaren.  

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Sarr

Pratley
Williams
Cullen
McGeady

Green
Taylor

Artikeln skriven av Victor, 2020-02-07, 19:40