Inför matchen Burton - Charlton

League One: Pirelli Stadium, Lör 13/11 kl. 16:00

Inför Burton Albion - Charlton Athletic

Kanske att det blir en kort flygtur på lördag för vårt Charlton då man tar sig till Midlands för ligamöte med Burton Albion. Hemmalaget ”The Brewers” med supporterklubben Gothenburg Brewers, är en relativt ung klubb, grundad 1950 och egentligen utan några större meriter. Man gjorde dock en kort sejour i The Championship 2017-18, men det blev respass direkt. För närvarande så innehar laget en 11:e plats i League One, dock med sviktande form. Förluster mot såväl Wigan som mot Oxford har noterats i de senaste ligaomgångarna. I tisdagens match i EFL South grupp C blev det dock en klar bortaseger mot Wycombe, 5-0, alla mål i andra halvlek.  Noterbart från den matchen är att ett av sommarens många nyförvärv blev tremålsskytt. Så vårt Charlton får nu se upp särskilt med Aron Amadi Holloway, en målskytt som började sin bana i Cardiff och som senast representerat SC East Bengal i den indiska superligan där han förresten coachades av den mer namnkunnige Robbie Fowler.

På tal om kända namn så leds sedan nyårsdagen 2021 Burton Albion av den f.d Addicks-tränaren, nederländaren och Leedsikonen med 34 ligamål, Jimmy Floyd Hasselbaink. Det har som sagt lånats och handlats friskt under året. Det är hela 15 spelare som kontrakterats under 2021. JFH förfogar över en ganska stark trupp t.ex med mittfältaren Harry Chapman som lånats in från Blackburn Rowers. Där finns också ytterligare målfarliga forwards som Lucas Akins, en 32-åring som spelat mer än 300 matcher i representationslaget. Kane Hennings är en annan striker, född och uppvuxen i Burton och som efter resor och spel runt halva Europa nu åter är tillbaka på ”mammas gata”. I truppen ingår också den från The Valley kände försvararen Deji Oshilaja som gjorde två säsonger i Charlton.

Det är mycket svårt att sia om hur Hasselbaink tänker använda sitt manskap. Han har laborerat med sin laguppställning de senaste matcherna och så blir det förmodligen igen efter de senaste förlusterna. Vänsterspringaren Jonny Smith är dessutom avstängd efter ett rött kort senast.

För Charltons del så kommer man till Staffordshire med två segrar och en oavgjord på de senaste tre i ligan plus den klara hemmasegern i FA-cupen.  Tisdagens bortaförlust i EFL:s gruppspel glömmer vi. Formkurvan pekar som sagt uppåt och klättringen, nu på plats 18 har börjat. Kan man nu fortsätta på den inslagna vägen med vår ”nya” ledning och lite nytt tänk, så kan det bli riktigt trevligt för oss hårt prövade Charlton-supportrar. Vi vill ju så gärna resa till England igen och då få uppleva matcher live då de spelar om platserna som innebär möjligt avancemang. Det är trettio omgångar kvar och bara möjligheter.

Vilka kommer J & J då att ställa på benen då domaren blåser till spel på Pirelli Stadium? Washington och Gunter är sannolikt på landslagsuppdrag och flera är på skadelistan men truppen är ändå så pass stark och med det stärka självförtroendet hos coacher och spelare så är definitivt en ny trepoängare ingen omöjlighet.

En 2-0-seger blir mitt tips och Stockley blir tvåmålsskytt, båda på nick!

Trolig laguppställning

McGillivray

Pearce
Fawemo
Purrington

Dobson
Jaiyesimi
Morgan 
Gilbey
Lee

Stockley
Davison

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-11-11, 13:00