Silly Season 2024/2025 midsommarspecial

När fotbolls-EM nu drar in i sista gruppspelsvändan kan det vara skönt att se lite framåt och säsongen som kommer för Charltons del. League One startar säsongen 2024/2025 helgen 10-11 augusti och vilka det blir som Charlton ställs inför i premiären presenteras på onsdag 26/6 när spelschemat för säsongen presenteras.

Hur Charlton kommer att se ut när första matchen spelas i augusti är svårt att sia om i nuläget. De spelar som Jones har signat så här långt är följande trio: Målvakten Will Mannion från seriekonkurrenten Cambridge United, mittfältaren Luke Berry från Luton Town (nedflyttade till Championship), försvararen Josh Edwards från Dunfermline Athletic (mittenlag i Skottska motsvarigheten till Championship).

På sillly season fronten surras det bl.a om att Alfie May är högintressant för den från Championship nedflyttade ligakonkurrenten Huddersfield Town. Med sina 23 strutar den gånga säsongen är han förmodligen ett hett villebråd för många lag. Vidare surras det om att Charlton är ute efter den 37-årige målvakten John Ruddy från det från Championship nedflyttade konkurrenten Birmingham City. Det har under veckan även varit surr om att mittbacken Alex Mitchell är på gång från Millwall och ryktet säger att han kommer att vara klar för Charlton i början av nästa vecka.

Följande spelare är sedan tidigare klara att lämna Charlton:

Spelare vars kontrakt går ut nu till sommaren och inte erbjuds ett nytt:
Richard Chin, Michael Hector, Diallang Jaiyesimi, Jack Payne, Terell Thomas, Lewis Ward.

Spelare vars kontrakt gått ut och inte erbjuds ett nytt:
Kazenga LuaLua, Connor Wickham.

Spelare som varit i Charlton på lån och som går tillbaka till sina utlånande klubbar:
Tyreeq Bakinson, Panutche Camará, Lewis Fiorini, Freddie Ladapo, Louie Watson.

Det är fortfarande 1,5 månader kvar tills första matchen och mycket kan hända till dess, det vet vi sedan tidigare. Det hade varit fint att behålla May annars behöver vi nog ha in minst en målskytt för att vi skall kunna hålla ångan uppe och kriga i de övre regionerna i år.

Skrivet av Lars Altus